2010.11.22. 00:00
Kelkáposzta: a télálló csodazöldség
Azok, akik eddig túlfőtt főzelék formájában az iskolai menzákról ismerték a kelkáposztát, nyissanak egy kicsit efelé az isteni, édeskés káposztaféle felé.
Olaszkáposzta
Már több mint ezer éve termesztik Európában. Olaszkáposzta néven is ismert, valószínűleg Savoya környékéről származik. Itthon a déli területeken termelik, elsősorban Mohács és Szentes környékén.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] A belseje zsenge és édes
[/caption]
Kelkáposzta a konyhánkban
Kevésbé puffaszt, mint a fejes káposzta, jobban is emészthető, magasabb a fehérjetartalma. Jól áll neki a kömény és a fokhagyma. Nagyon gyorsan megfő, édeskés ízét szinte mindenki szereti. Egyes kutatások azt igazolták, hogy minél tovább fő, annál erősebb lesz a tipikus káposztaszag, ezért is elég csupán néhány percig főzni.
Receptjeink kelkáposztából >>>