Gasztronómia

2010.11.22. 00:00

Kelkáposzta: a télálló csodazöldség

Azok, akik eddig túlfőtt főzelék formájában az iskolai menzákról ismerték a kelkáposztát, nyissanak egy kicsit efelé az isteni, édeskés káposztaféle felé.

Mindmegette.hu

Olaszkáposzta

Már több mint ezer éve termesztik Európában. Olaszkáposzta néven is ismert, valószínűleg Savoya környékéről származik. Itthon a déli területeken termelik, elsősorban Mohács és Szentes környékén.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] A belseje zsenge és édes
[/caption]

Kelkáposzta a konyhánkban

Kevésbé puffaszt, mint a fejes káposzta, jobban is emészthető, magasabb a fehérjetartalma. Jól áll neki a kömény és a fokhagyma. Nagyon gyorsan megfő, édeskés ízét szinte mindenki szereti. Egyes kutatások azt igazolták, hogy minél tovább fő, annál erősebb lesz a tipikus káposztaszag, ezért is elég csupán néhány percig főzni.

További konyhai praktikák, mazsolás kelkáposzta csirkemellcsíkokkal, kelkáposzta krémleves, francia parasztleves kacsacombbal és diós keltekercs receptek cikkünkben >>>

Receptjeink kelkáposztából >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva