2010.11.06. 00:00
Őszi fatörzsszeletek körtekockákkal és birslekvárral
Az évszakok változásával, a szezonális gyümölcsök és hozzávalók izgalmas kombinációjával nagyszerű dolog finom desszerteket készíteni.
Ünnepi sütemény
A klasszikus, jobbára őszi-téli desszertként ismert, vajkrémmel töltött fatörzstorta azon desszertek egyike, ami nem tartozik a könnyed édességek közé. Ez a szépen díszített, komoly finomság gyakran kerül a hűvösebb napok ünnepi asztalaira. A fák évgyűrűire emlékeztető tekercsek látványa, a gazdag töltelék emeli a különleges alkalmak fényét, de a vasárnapi ebédek zárásaként is kedvelt desszert – még ha gyakran egy kiadós étkezés után várni is kell egy keveset, hogy igazán élvezetes legyen.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Birssel és körtével készült ez a gyönyörű őszi nass
[/caption]
Ráérős, pihentető nassolás
A fatörzsből vágott szeletek látványa számomra valamiképp az őszi délutánok hangulatához illeszkedik leginkább – talán az erdei séták, az őszi gyümölcsök és a hegyi kunyhók tetőig magasodó farakással ölelt képei miatt, amelyek egyszerre hozzák meg a melegítő tűz körüli üldögélés és néhány igazán finom falat elfogyasztása iránti kedvet. Mindenképp ráérős, pihentető nassolgatásra invitál.
Ebben az időszakban az alma, a körte és a birs az a három gyümölcs, amelyekből a legbőségesebb a kínálat. Érdemes sokféle formában fogyasztani mindegyiket!
Birses, mandulás fatörzs fehér csokival >>>
Körtepite, körtés őzgerinc és körtelekvár Habliliomtól >>>