Gasztronómia

2010.11.06. 00:00

Őszi fatörzsszeletek körtekockákkal és birslekvárral

Az évszakok változásával, a szezonális gyümölcsök és hozzávalók izgalmas kombinációjával nagyszerű dolog finom desszerteket készíteni.

Mindmegette.hu

Ünnepi sütemény

A klasszikus, jobbára őszi-téli desszertként ismert, vajkrémmel töltött fatörzstorta azon desszertek egyike, ami nem tartozik a könnyed édességek közé. Ez a szépen díszített, komoly finomság gyakran kerül a hűvösebb napok ünnepi asztalaira. A fák évgyűrűire emlékeztető tekercsek látványa, a gazdag töltelék emeli a különleges alkalmak fényét, de a vasárnapi ebédek zárásaként is kedvelt desszert – még ha gyakran egy kiadós étkezés után várni is kell egy keveset, hogy igazán élvezetes legyen.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Birssel és körtével készült ez a gyönyörű őszi nass
[/caption]

Ráérős, pihentető nassolás

A fatörzsből vágott szeletek látványa számomra valamiképp az őszi délutánok hangulatához illeszkedik leginkább – talán az erdei séták, az őszi gyümölcsök és a hegyi kunyhók tetőig magasodó farakással ölelt képei miatt, amelyek egyszerre hozzák meg a melegítő tűz körüli üldögélés és néhány igazán finom falat elfogyasztása iránti kedvet. Mindenképp ráérős, pihentető nassolgatásra invitál. 

Ebben az időszakban az alma, a körte és a birs az a három gyümölcs, amelyekből a legbőségesebb a kínálat. Érdemes sokféle formában fogyasztani mindegyiket!

Birses, mandulás fatörzs fehér csokival >>>

Körtepite, körtés őzgerinc és körtelekvár Habliliomtól >>>

Körtés csokoládétorta >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva