Gasztronómia

2010.11.04. 00:00

Vadfasírt kókuszos rántott sütőtökkel

Indul a vadszezon, jönnek a téli hónapok. Porhanyós vadhús, nagytestű vörösborok és kistestű vörösborok… :)

Mindmegette.hu

Mit ne?

Szarvasbélszínből ne csináljunk pörköltet, inkább grillezzük, készítsünk mellé mártást vagy chutney-t. A szarvasgombás céklalekvárt meggyel és bourbon vaníliával minden vadhoz ajánlom például.

Pácolás és spékelés

A vadhúst érdemes pácolni, a nagyobb darabokat meg lehet tűzdelni, hogy kellemesen omlós ételt kapjunk. Használhatunk száraz (olajos), nedves (vizes) pácot is, a lényeg, hogy a húst ellepje a lé vagy az olaj. Nem érdemes túl hideg helyen pácolni, ugyanis a húsrostok is összesűrűsödnek, ha hideg van, 8-12 fokos hőmérséklet teljesen megfelelő a pácoláshoz. Ha 7-8 napig is érlelünk egy húsrészt szárazpácban, akkor érdemes 2 naponta tiszta edénybe rakni, és az edény aljára leülepedő vért eltávolítani, így biztos a siker.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Vadfasírt és sütőtök
[/caption]

A nagyobb húsrészeket megtűzdelhetjük füstölt szalonnával, fokhagymával, répával. A kisebb húsokat, mint a fácán, a fogoly vagy a nyúl, érdemesebb becsavarni szalonnával, így megóvjuk a kiszáradástól a sültet.

A fűszerezésről és a vadfasírtról itt tudhattok meg még többet >>>

Sütőtökös receptek >>>

Vadételek >>> 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva