Gasztronómia

2010.12.07. 00:00

Adventi vásárok, avagy hangulatgyűjtő kiruccanások

Az advent magában hordozza a lakás felékesítését, a karácsonyi menü kigondolását, az ajándékok megvételét és természetesen a lelki ráhangolódást az ünnepre.

Mindmegette.hu

Magyarország legismertebb karácsonyi vására, az Európa 10 legrangosabb ilyen típusú eseménye között is helyt foglaló Vörösmarty téri vásár. A zsűrizett, kézműves portékák mellett, gasztronómiai rendezvények is kísérik a kirakódóvásárt. A téren felépített vályogkemencében kenyérlángost sütnek, többféle hagyományos magyar népi étellel várják a vásárra látogatókat: kürtőskaláccsal, többféle rétessel, pecsenyékkel, valamint a hangulatemelő és meghűlés ellen is remekül alkalmazható forralt borral ( www.budapestinfo.hu ).

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] A bécsi adventi vásár
[/caption]

Budapest mellett a vidéki városok, falvak is készülnek különböző, az ünnephez kapcsolódó fesztiválokkal és kirakodóvásárokkal. Székesfehérvár, Győr, Szeged, Kecskemét, Pécs, Eger, Kaposvár mellett Sopron és Miskolc is készül adventi vásárral, amelyek általában december elejétől az ünnepig tartanak nyitva, és természetesen nem csak hétvégén.

További programokról részletesen cikkünkben olvashattok! Gyertek velünk Bécsbe, Prágába, Krakkóba, Pozsonyba >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva