Gasztronómia

2010.12.08. 00:00

Disznóvágás, avagy Hová tűnt Dezső?

Eddigi történetünkben többnyire utaztunk, gasztronómiai kirándulásokon jártunk, hol hazánk tájainak lankáit, hol a külhon egyes területeit kerestük fel. És persze többször jártunk a múltban, amolyan hagyományőrző látogatásokon. Ma új vizekre kalandozunk, tanúk leszünk!

Mindmegette.hu

Ki ne látta volna, emlékezne Bacsó Péter mára klasszikussá vált, de 1969-es elkészülte után 10 éven keresztül az akkori cenzúra jóvoltából „dobozban állt” kultuszfilmjére? Néhány szerencsés láthatta illegális vetítéseken, de hivatalos bemutatójára csak 1979. június 6-án, a Tinódi moziban került sor.

Nagy film volt, szerintem ma is az, nálam alapfilm! Kitűnő szereplőgárdával, olyan nagy művészekkel, akik sajnos már nincsenek közöttünk, mint: Kállai Ferenc (Pelikán elvtárs), Őze Lajos (Virág elvtárs), Both Béla (Bástya elvtárs). 2009-ben sajnos az alkotó, Bacsó Péter is távozott körünkből, béke poraikra.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Hurka, kolbász, pecsenye
[/caption]

Akik láttuk a filmet - gondolom, sokan vagyunk -, jól tudjuk, volt egy jelentős szereplője a filmnek: Dezső, a jókora malac, coca, sertés, disznó, kinek-kinek hogy tetszik állattani meghatározása. Tehát legyünk ma tanúi húsmuskétás barátom, Mackós Miksa beépített ügynökünk tényfeltáró jelentésének.

A részletes jelentést véres hurka, toros káposzta receptekkel itt olvashatjátok >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva