Gasztronómia

2010.12.22. 00:00

Gesztenyés finomságok

A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek.

Mindmegette.hu

Ha a gesztenyéből tölteléket vagy levest fogunk készíteni, nyúlhatunk a fagyasztott gesztenyemasszához is, csak arra figyeljünk, hogy ne a cukrozott, adalékokkal felturbózott változatot vegyük.

Gesztenyepucolás

Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Házi gesztenyepüré
[/caption]

Sült gesztenye otthon

A karácsonyi családi összejövetelek sztárja lehet az otthon sütött gesztenye. Ehhez a szép, fényes, sérülésmentes és megmosott gesztenyékbe, a lapos oldalukon, éles késsel vágjunk egy x-et. 15 percre áztassuk hideg vízbe a gesztenyéket, ezzel elkerülhetjük, hogy sütés közben felrobbanjanak. Az x bevágással felfelé tegyük tepsibe, és süssük addig, míg az x-nél felpöndörik a gesztenye héja. Megsüthetjük nyílt tűzön is.
Ne felejtsük el, hogy még melegen kell meghámozni. Kipróbálhatjuk tejfölbe mártogatva.

Ha érdekel a gesztenyelekvár, a gesztenyeliszt, a gesztenyeméz és a mi gesztenyés finomságaink, kattints cikkünkre >>>

Mindmegette.hu Házi gesztenyepüré -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva