Gasztronómia

2010.12.03. 00:00

Különleges gyöngy: a tápióka

Valahogy olyan érzése van az embernek, hogy ezt a szót már valahol hallotta, vagy csak hasonlít valamire, esetleg déja-vu?

Mindmegette.hu

Ennél eredetibbet már csak Ferran Adria spanyol séf készít molekuláris konyhájában.

Az étterem csak időszakosan van nyitva, a nyitva tartási szezonban 8000 vendéget tudnak kiszolgálni a helyfoglalások száma viszont 2000000 fő!!! Az év többi részében a séfek kísérletezéssel töltik az időt, hogy szezonról szezonra megújulva valami elképesztő ételkülönlegességgel lepjék meg vendégeiket.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Tápiókagyöngyökkel díszített finomság
[/caption]

A tápióka azonban csak nekünk ennyire különleges. Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítő tartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt. A szabályok betartása a kreativitás halála!

Épp ezért következzen most egy kis játék ezzel a kiadós, szapora alapanyaggal, szakácsunk, Zsolt sáfránypudingot készít birsalmasalsával és színes tápiókagyöngyökkel >>>

A tápiókáról bővebben >>>

Tápiókapuding >>>
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva