2010.12.15. 00:00
Luxus desszertek
A cukrászatban ugyanúgy érvényesülnek a trendek, mint a divatban, erről beszélgettünk Rausch Edittel, az egyik budapesti luxus hotel cukrászával.
Edit és a szakma
Edit családi hagyományt követve választotta a cukrászmesterséget. Bár a család panzióját államosították annak idején, a családi emlékezet megőrizte és tovább adta a késztetést és az igényt a kulináris alkotások iránt. Mivel mozgékony, örökké nyüzsgő, energiával teli gyerek volt, hamar kiderült, hogy az ülő munka számára szóba sem jöhet. Két irány látszott a kezdetektől, a sport és a gasztronómia.
A versenyszerű kajakozás mellett képzett cukrásszá vált, az akadályokat könnyen vette, hiszen imádta, amit csinált, majd eljött a pillanat, amikor dönteni kellett a sport és az ízek világa között. Ekkor Edit döntött, és a sport második helyre került. Miután befejezte iskoláit, azonnal a Hilton Budapest hotel cukrászműhelyébe került, ahol rövid megszakítással ma is dolgozik.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Luxus panna cotta
[/caption]
Legyen finom
Otthon, családunk, barátaink körében egyetlen szempont van főzéskor, hogy finom ételek készüljenek. A hivatásos vendéglátásban, a szakács- és cukrászművészetben ennél sokkal tovább kell lépni. Nem elég, ha a fogások egyenként finomak, hanem egymással is harmonizálniuk kell, ráadásul a dekoráció és a tálalás mikéntje is fontos. És ha azt gondoljuk, hogy ez önmagában sem kevés, jusson eszünkbe, hogy a menünek passzolnia kell a kínált borokhoz, és mindennek együtt a nemzetközi trendekhez!
Milyen kihívások érik a napi munkában? Mi zajlik a kulisszák mögött? Cikkünkből kiderül >>>
Mindmegette.hu Luxus panna cotta -->