Gasztronómia

2010.12.24. 00:00

Mézeskalács - karácsonyra

A gyömbéres, fahéjas, szegfűszeges illatú mézeskalács nem csak a karácsonyfán mutat jól. Feldíszíthetjük vele az adventi koszorúnkat, ajtó- és ablakdíszeinket, ajándékcsomagokra kötözhetjük, vagy önállóan, tálra rendezve kínálhatjuk vendégeinknek.

Mindmegette.hu

A  gyakran zord téli estéken a sütőből áradó finom illatok felmelegítik és kellemes illattal árasztják el az egész házat. Noha a tésztát a sok méz miatt nehéz összegyúrni, az elkészült, édes-fűszeres sütemény mind látványában, mind ízében kárpótol minket fáradozásainkért. 

A tészta

Akármelyik mézeskalács receptet is válasszuk, mindenképpen fontos, hogy néhány órát, de akár egy éjszakát is a hűtőben pihenjen a tészta.

A mézeskalács tésztáját célszerű közepes vastagságúra, azaz legalább fél centi vastagra nyújtani, különben a kiszaggatott sütemény szélei könnyen megéghetnek.

A tésztából készülhet aprósütemény - a szívtől az angyalkáig bármi, attól függően, milyen kiszúróformánk van, de kreatívabb konyhatündérek különböző méretű csillagokból fenyőt is építhetnek, vagy akár sablon alapján mesebeli mézeskalács házikót is alkothatnak.

A mézeskalács díszítéséről szóló információk mellett szuper jó mézes recepteket is találtok cikkünkben >>> 

 

 

 

 

 

 

 

<kep111558>Mézes báb >>>

 

 

 

 

 

 

 

<kep111559>Mézes tál és figurák >>>

 

 

 

 

 

 

 

További mézeskalácsok >>>

<kep111563>


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva