2010.12.18. 00:00
Mustárkrémleves zellertócsnival
A legegyszerűbb alap krémleves annyi lehetőséget rejt, hogy még akár a karácsonyi menübe is beilleszthető, ahogy mindannyiunk kedvence, a tócsni is. Ma megpróbáljuk ünnepivé varázsolni e két klasszikust.
Karácsonyi trakta helyett
A karácsony a legtöbb családban egyet jelent a hatalmas lakomákkal és vendégjárásokkal is, a három ünnepnap elteltével pedig igencsak feszül a pocakunk. Halászlé, pulykasült, mákos guba, a rengeteg bejgli és aprósütemény persze kihagyhatatlan, és mindenvendégségben újra kezdődik a trakta. Épp ezért megpróbálkozhatunk egy könnyebb levessel is előételnek, hogy másnak is jusson még hely a későbbiekben.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Gusztusos és különleges étel
[/caption]
Általában burgonyából
A tócsnit, macókot, bodagot, cicerét, lapcsánkát, berét, lepkepotyit, bramborákot, engemengét vagy prószát leginkább burgonyából készítik, akkor a legfinomabb, ha jó ropogósra sül. A legfinomabb pedig mindig az, amit a drága nagymama készít. Vannak, akik a hagyományos ételek kóstolásánál hajlamosak abba a hibába esni, hogy megpróbálják az általuk hitt legjobbhoz hasonlítani, és általában csalódás a vége! Persze - mint mindig mindenkinek - a sajátja a legjobb. Mivel egy egyszerű ételről beszélünk, a népi találékonyság sokat kihozott ebből az ételből.
Nemzetközi tócsnikitekintés és természetesen a receptek cikkünkben >>>
Zsolt tavaly karácsonyi gesztenyés fácánja >>>