Gasztronómia

2010.12.28. 08:59

Narancsos csokoládékrém steviával

Zajlik a forradalom a gasztronómiában, a média ontja magából az életmódtippeket és ötleteket és sorra tűnnek fel az ételreformerek, akik közül sokan a steviát ajánlják édesítésre.

Mindmegette.hu

Ezer irányból jönnek az impulzusok: ezt együnk, ezt ne együnk, fogyókúrázzunk, mert úgy nem leszünk menők, így éljük az életünket és úgy ne, és aki nem így tesz, az mehet a levesbe, le van írva. Holott a lényeg csak annyi, hogy ne együnk többet, mint amennyit fel tudunk dolgozni, és ha lehet, mozogjunk minél többet, ha kell, az esti sorozat közben is lehet hasprést csinálni, gondolom, sokan szoktak is.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Narancsos csokikrém stéviával ízesítve
[/caption]

A stevia

Nem vagyok önjelölt próféta, de nem olyan régem találkoztam a steviával, ezzel az édes csodanövénnyel, és azóta is foglalkoztat. Árulják kivonat, esszencia, kapszula és por alakban is, de engem a friss növény foglalkoztat, de nagyon.

Kipróbáltam teához, forralt borhoz, limonádéhoz, és elkezdtem vele főzni is, ugyanis közel 200 fokig bírja a macerát. Elképesztően érdekes növény, Dél-Amerikából származik, és állítólag már az indiánok is használták. Akár 200-300-szor édesebb, mint a nádcukor, ezzel szemben nincs sem szénhidrát, sem kalóriatartalma, vagyis nem hizlal. A szervezetre kimondottan jó hatással bír, gombaölő hatása is van, és nem utolsó szempont, hogy mondjuk a gyerekek fogait nem roncsolja, és cukorbetegek is fogyaszthatják.

A steviáról (sztévia, sztívia) bővebben itt olvashatsz >>>

További információk a steviáról és a narancsos csokoládékrém receptje cikkünkben >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva