Gasztronómia

2011.01.06. 00:00

Armagnac, ami brandy, de nem konyak

Gyönyörű borostyán szín, telt, gyümölcsös ízek, vacsora után fogyasztják.

Mindmegette.hu

Armagnac

Az armagnac (ejtsd: armanyak) 40-50% körüli alkoholtartalmú, sötétbarna színű ital. Egyszeri desztillálással készül, tölgyfa hordókban érlelik. Édességek mellé vagy étkezés után, 12-18 fokon fogyasztandó, a konyakos pohárhoz hasonló elkeskenyedő pohárban. A 14. századtól készítik, de a 18. századig csak helyben ismerték.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Antik Armagnac
[/caption]

Mi a különbség a konyak és az armagnac között?

Egyszerű a válasz. Minden konyak brandy, de nem minden brandy konyak. A konyakot csak Cognac városában készítik. Az armagnac is brandy, de gyengébb, mint a konyak, és a fő különbség, hogy csak egyszer desztillálják, így az alapvető ízek jobban érezhetők. Erősebb ízhatású és sötétebb is, mint a konyak.

Az Armagnac minőségvédelméről, földrajzáról cikkünkben olvashattok >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva