Gasztronómia

2011.01.26. 00:00

Rántotta, omlett, frittata

Még egy rántottát sem tud megsütni! – mondjuk a konyhai antitalentumokra, miközben a szakácsfelvételik egyik beugró feladata is ez lehet.

Mindmegette.hu

Tojásból készülnek

Tojás szinte mindig van otthon, egészséges és kiadós is. Nagy előnye, hogy millióképpen lehet variálni. Rántottát mindenki tud készíteni, a franciás omlett egy következő lépcső, hiszen itt nem elég őrülten kavargatni, kicsit többet adunk az esztétikumra. Az olaszos frittata a kettő között van, gyakran sütőben sül, és nem feltétlenül kell a serpenyőben megfordítani. Mindhárom tojásos étel esetén tálalás előtt érdemes a tányérokat néhány percre 50 fokos sütőben előmelegíteni.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Frittata, Olaszország nagy kedvence
[/caption]

Rántotta

A lecsóhoz és a rakott krumplihoz hasonlóan változatos a rántotta készítési módja. A rántottához a sütés előtt a tojást összekeverjük, alacsony lángon melegítjük, és folyamatosan keverjük. A tökéletes rántotta hívei a rántottát egyenesen vízgőz fölött keverik, de hasonló hatást érünk el akkor is, ha a tojásokat csak néhány mozdulattal keverjük el előre, vagy csak a serpenyőben dolgozzuk össze, ahogy"> Gordon Ramsay csinálja.

Cikkünkben ajánlunk néhány különleges rántottát és bevezetünk az omlettkészítés titkaiba is >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva