Gasztronómia

2011.01.25. 00:00

Színes articsókafelfújt – alakbarát vacsora a kamrából

Az év végi bőséges lakomázások után most a kímélő fogásokra összpontosítunk egy kicsit.

Mindmegette.hu

Dobozos articsóka és paradicsom

A felfújtak és más tepsiben készülő ebédre vagy vacsorára tálalható ételek jó megoldást jelenthetnek, persze nem mindegy, mi is illatozik a tálban. Előfordul, hogy épp nincs idő bevásárolni, mégis meleg ebédet vagy vacsorát volna jó tálalni. Ilyenkor abból kell gazdálkodni, ami akad a kamrában, frizsiderben. Bár mindig jó szezonális alapanyagokból főzni, vannak olyan jól konzervált alapanyagok, melyek élvezeti értéke az üvegházi, vitamint nélkülöző „frissekhez” képest remek alternatívát jelentenek. A déli napfény érlelte, dobozba zárt hámozott articsóka és paradicsom biztosan idetartozik!

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Articsókák a kosárban
[/caption]

Frissen ritka

Az olasz és francia konyha által szívesen használt friss articsókához hazai piacokon ritkán és igen borsos áron lehet hozzájutni. Ha mégis sikerül, ügyesen kell választani!

Cikkünkből mindent megtudhattok az articsókáról és természetesen megtaláljátok a színes articsókafelfújt receptjét is. >>>

Cukkinis felfújt Habliliomtól >>>


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva