2011.01.25. 00:00
Színes articsókafelfújt – alakbarát vacsora a kamrából
Az év végi bőséges lakomázások után most a kímélő fogásokra összpontosítunk egy kicsit.
Dobozos articsóka és paradicsom
A felfújtak és más tepsiben készülő ebédre vagy vacsorára tálalható ételek jó megoldást jelenthetnek, persze nem mindegy, mi is illatozik a tálban. Előfordul, hogy épp nincs idő bevásárolni, mégis meleg ebédet vagy vacsorát volna jó tálalni. Ilyenkor abból kell gazdálkodni, ami akad a kamrában, frizsiderben. Bár mindig jó szezonális alapanyagokból főzni, vannak olyan jól konzervált alapanyagok, melyek élvezeti értéke az üvegházi, vitamint nélkülöző „frissekhez” képest remek alternatívát jelentenek. A déli napfény érlelte, dobozba zárt hámozott articsóka és paradicsom biztosan idetartozik!
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Articsókák a kosárban
[/caption]
Frissen ritka
Az olasz és francia konyha által szívesen használt friss articsókához hazai piacokon ritkán és igen borsos áron lehet hozzájutni. Ha mégis sikerül, ügyesen kell választani!
Cukkinis felfújt Habliliomtól >>>