Gasztronómia

2011.01.28. 00:00

Takarítószerek a kamrából és a hűtőből

Tisztaság, csillogás, illatok – halljuk és látjuk a hirdetésekben. Vannak olcsó és jó megoldások a háztartásban természetes tisztítószerekkel, és még a környezetet is óvjuk. Tudtad, hogy a tejjel festékfoltot is ki lehet venni? Hogy az ecet oldja a vízkövet, a hagymával pedig szuper jól lehet tisztítani a bőrcipőket?

Mindmegette.hu

Takarítás

Vízkő eltávolítás: citromlé és szódabikarbóna keverékét vigyük a tisztítandó felületre, majd mossuk le és töröljük szárazra.

Mosogatás: ha a mosásnál (erről következő cikkünkben) elhasznált mosódió héjakat összegyűjtjük és egy-egy nagyobb adagot néhány percig forralunk, kiváló mosogatószert kapunk, sőt még felmosáshoz is használhatjuk. Sokan ezzel zuhanyoznak és mosnak hajat is.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Az ablaot tisztítsuk ecettel
[/caption]

Mikro pucolás: víz és ecet keverékét egy bögrében kell a mikróba tenni, és 3-4 percig forralni. Az ecetes párát nedves ronggyal letörölve gyönyörű tiszta lesz a gépezet.

Makacs foltok a háztartásban: facsarjuk ki egy citrom levét, adjunk hozzá egy kiskanál szódabikarbónát, majd hagyjuk állni a folton, keféljük át, öblítsük és töröljük szárazra. A fürdőszobában is nagyszerűen használhatjuk ezt az oldatot.

Hogy pucoljuk az ablakot, mit csináljunk a szemetessel, a grillezővel, a cipőkkel? Olvassátok el >>>

Mindmegette.hu Az ablaot tisztítsuk ecettel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva