Gasztronómia

2011.02.07. 00:00

A fasírtok királynője

Mindenkinek megvan a saját receptje, amit nagy valószínűséggel anyukájától, nagymamájától tanult, esetleg időközben valamelyest attól eltért, variált rajta, de mindenképp bázisként használja az otthoni verziót.

Mindmegette.hu

Egyben vagy pogácsában

Észrevettem, hogy ha kialakult egy bizonyos recept, azt sokan évekig készítik, és nem változtatnak rajta. Sok háztartásban, étteremben jártam, voltam ebéden, vacsorán, ünnepen, esküvőn, és olykor-olykor előfordultak a fasírt különböző fajtái. Van, ahol egyben sütik, van, ahol kisebb-nagyobb pogácsákat készítenek belőle, és van, ahol egész laposra formázzák, akad olyan is, ahol meg is töltik (sült paprikával, pepperonival, feta sajttal vagy grillezett zöldségekkel.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Kacsafasírt
[/caption]

Zsírban vagy sütőben

Nálunk általában bő zsiradékban vagy sütőben sütik, de a világ más tájain roston, grillrácson is készül, vagy főzik erős levesekben, paradicsomszószban. Mi főleg feltétként fogyasztjuk főzelékfélékhez, máshol salátával, burgonyának különböző fajtájával, tésztával vagy búzakörettel kínálják.

Készül a kacsafasírt mézes lilakáposztával >>>

Kacsarecept Balázstól >>>

Fasírt receptek a Mindmegettén >>>

Fasírozott receptek a Mindmegettén >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva