Gasztronómia

2011.02.27. 00:00

A felfújt szuflé-ügy

Ez az a tipikus desszert, amit egy-egy éttermi vacsora zárásaként szívesen elpusztítunk, de a konyhában már nem állunk neki elkészíteni. Mert félő, hogy összeesik, vagy fel se jön... pedig nem nagy ördöngösség, csak meglepő, hogy három-négy hozzávalóból könnyedén készíthető finom, meleg desszert.

Mindmegette.hu

Gyümölcsös, csokis, citromos és sós

Sok függ attól, mi kerül a tésztába. Készíthetjük lekvárokkal keverve, friss gyümölcsöket hozzáadva, de kedvelt az olvasztott csokoládéval gazdagított változat, illetve a citrom levével és héjával dúsított, kissé savanykás verzió, de kedveltek a sós - sajtot, húst, zöldséget tartalmazó - szuflék is.

A szuflé tipikusan az a dessszert, ami nagyon szereti, ha van hozzá valamilyen szósz vagy mártás. A csokoládéfelfújt nagyon jól muzsikál egy kis eperszósszal, de gyümölcslekvárral is finom. Ezeket a lekvárokat, gyümölcspüréket lehet egy kicsit fűszerezni némi fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval vagy esetleg egy kis chilivel, netán alkohollal.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Souffle
[/caption]

Kis adagokban

Szerencsés, ha a szuflét személyre szabott porciókban készítjük. Sokféle kicsiny mázas edényke kapható, ami bírja a hőt, és nagyságrendileg egy adagnyi sütemény elkészítéséhez alkalmas.

Ezeknek az edénykéknek az űrtartalma általában 2 dl. Ezeket a csészéket csak háromnegyedig töltsük, hogy legyen helye a tésztánknak hova nyújtózkodni.

Az összes szuflé titkot megosztjuk Veletek cikkünkben >>>

Szuflé receptek >>>

Felfújtak >>>

Csokisoufflé >>>

Szuflé, koch, felfújt >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva