Gasztronómia

2011.02.26. 00:00

Csíkos csokitorta

A csokoládéra mindenki ugrik, vagyis ha csokis desszertet készítünk, biztosak lehetünk abban, hogy teljes sikert aratunk.

Mindmegette.hu

Szakácsfiúk és a csoki

A csokitortáknak ezernyi változata létezik, ha jól emlékszem, akkor a Mindmegettén a csokis kenyértorta és a brownie receptem csokis, ja, és a Mindmegette-torta!

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Csíkos és csokis
[/caption]

Egy kis édesgyökér info

Az édesgyökeret kevesen ismerik, pedig jó hatása van a szervezetre. Nevezik cukorkórónak vagy lakritz-nek is,  ami a medvecukor egyik fő alapanyaga, ízesítője volt (ma már inkább ánizzsal ízesítik). Európában, ahol az édesgyökér gyakoribb, még most is ebből készül. Magyarországon Békés és Csongrád megyében még vadon is megterem.

Por formájában beszerezhető delikát boltokban vagy a patikákban, zsigeri zsír (bél, vese, szív, érrendszer zsírosodása), rossz koleszterin csökkentő hatása miatt a gyógyászatban is használják. Amerikában rákgyógyászati kutatásokban vizsgálták. Olyan embert is ismerek, aki cigarettázás helyett ezt rágcsálja, egész nap lóg a szájában… Szóval íze és jótékony hatása miatt is érdemes kipróbálni!

A tökéletes csíkos csokitorta receptje és továbbbi tortás érdekességek cikkünkben >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva