2011.02.09. 00:00
Kelvirág, kelbimbó – az izgalmas ízek kedvelőinek
Tény, hogy vannak olyan zöldségfélék, melyeket szinte mindenki kedvel, és akadnak, melyekről megoszlanak a vélemények.
Karfiol és kelbimbó
Bár megjelenését tekintve a kelvirágként is ismert karfiol jó eséllyel indulhatna a zöldségfélék szépségversenyén, sőt a legifjabb családtag, a „brüsszeli káposzta” vagy közismert nevén: a kelbimbó sem vallana szégyent – mégsem tartoznak a leggyakrabban asztalra kerülő zöldségek közé.
Itália tudta...
A Kis-Ázsiából származó karfiol a 16. század óta ismert Európában, először – mint oly sok zöldségfélét – Itáliában kezdték termeszteni, de hamarosan a francia veteményesekben is szüretelték, jó ideje pedig már az egész kontinensen megtalálható – sőt Ázsiában (Indiában még édességet is készítenek belőle) és a tengerentúlon is, bár az USA-ban unokatestvére, a brokkoli népszerűségét meg sem közelíti.
Kelbimbós receptek a Mindmegettén >>>
Karfiolos receptek a Mindmegettén >>>