Gasztronómia

2011.02.09. 00:00

Kelvirág, kelbimbó – az izgalmas ízek kedvelőinek

Tény, hogy vannak olyan zöldségfélék, melyeket szinte mindenki kedvel, és akadnak, melyekről megoszlanak a vélemények.

Mindmegette.hu

Karfiol és kelbimbó

Bár megjelenését tekintve a kelvirágként is ismert karfiol jó eséllyel indulhatna a zöldségfélék szépségversenyén, sőt a legifjabb családtag, a „brüsszeli káposzta” vagy közismert nevén: a kelbimbó sem vallana szégyent – mégsem tartoznak a leggyakrabban asztalra kerülő zöldségek közé.

Itália tudta...

A Kis-Ázsiából származó karfiol a 16. század óta ismert Európában, először – mint oly sok zöldségfélét – Itáliában kezdték termeszteni, de hamarosan a francia veteményesekben is szüretelték, jó ideje pedig már az egész kontinensen megtalálható – sőt Ázsiában (Indiában még édességet is készítenek belőle) és a tengerentúlon is, bár az USA-ban unokatestvére, a brokkoli népszerűségét meg sem közelíti.

Habliliom Könnyed Konyhájában ezúttal olyan ínycsiklandó, illatos-fűszeres karfiolleves készült, mellyel érdemes azoknak is próbát tennie, akik már rég letettek arról, hogy levesbe komponálják a kelvirágot!

Kelbimbós receptek a Mindmegettén >>>

Karfiolos receptek a Mindmegettén >>> 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva