Gasztronómia

2011.02.14. 00:00

Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest.

Mindmegette.hu

Köleskása

A legtöbben a köleskását ismerjük, ehhez háromszoros mennyiségű vízben vagy tejben kell felfőzni a kölest, melynek a puhuláshoz 15-20 perc kell.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Köleslepény
[/caption]

Reggeli köles

Ha előre megfőzzük, keverhetjük reggelire gyümölcsökkel, joghurttal, magvakkal, mézzel – így kitűnő napindító. Ha búza- vagy rozsliszttel keverjük az őrölt kölest, finom kenyér készíthető belőle, Erdélyben sokat használják így. Készíthetünk kölesből rizottót, levest, mindenféle köretet és zöldséges ételeket is.

Kölesből édesség és alkoholos italok is készíthetők, ha karra is kiváncsiak vagytok, hogy honnan származik és miért egészséges, olvassátok el cikkünket. >>>

Minden, ami köles a Mindmegettén >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva