2011.03.07. 00:00
Bundáskenyér – másképp
Minket meglepett, bár jobban belegondolva: a bundáskenyér gyors, kiadós, praktikus és finom. Érdemes variálni!
Másnapos kenyerek
A szikkadt, másnapos kenyérért és péksüteményekért kevésbé lelkesedünk, de alapanyagként felhasználva könnyen új ételekké alakíthatjuk őket. Kifliből készülhet guba, kalácsból vagy briósból máglyarakás, zsemle is nagyon finom ezzel-azzal megtöltve. A kenyér újjászülethet édes bundáskenyérnek, de alapja a csokoládés kenyértortának is.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Különleges bundáskenyerek
[/caption]
Bundáskenyér, melegszendvics
Ha sós ízekben gondolkozunk, a kenyér második élete leginkább melegszendvics és a bundáskenyér formájában jut eszünkbe. A melegszendvicsek és toastok variációs lehetősége végtelen, de bundáskenyér is készülhet sajttal, sajtkrémmel, sonkával gazdagítva.
Fantázia és kreativitás! Bundáskenyér különlegességek cikkünkben >>>
Megmentett kenyerek, avagy sós édes édes ételek szikkadt kenyérből >>>
Szikkadt kenyér, száraz zsemle, másnapos kifli - praktikus felhasználások >>>
Zsolt további receptjei a Mesterkurzus blogban >>>