2011.03.26. 00:00
Csokolizmus, a csokifüggőség
Mária Terézia a forró csoki rajongója volt, Casanova nagy csokoládékedvelő hírében állt, és afrodiziákumként fogyasztotta, Montezuma azték uralkodó esténként, mielőtt ágyasaival találkozott volna, forró csokoládét fogyasztott. Csokifüggők voltak.
Csokifüggőség
A kutatók már régóta foglalkoznak a témával. Tény, hogy a csokoládé tartalmaz olyan kémiai anyagokat, melyek hatnak az agyra, de ezekből olyan kis mennyiség található benne, hogy minimum 20 kilót kéne elfogyasztanunk egy ültő helyünkben, hogy a hatás mérhető legyen.
Lelki gondok, krómhiány
A csokoládéfüggőség általában lelki függőség, ragaszkodás az édes ízekhez, a kényeztetéshez, ami a csokoládé varázsából adódik, de lelki problémák feloldásának módjává is válhat. Az édesség iránti olthatatlan vágyat sok esetekben az egészségtelen táplálkozás okozza, gyakran krómhiány áll a háttérben, melyet megfelelő táplálkozással, a teljes kiőrlésű gabonákban, húsban, tejtermékekben megtalálható szerves króm bevitelével megszüntethetünk.
Miért jó a csokoládé? Cikkünkből kiderül >>>
További cikkek a Mindmegettén a témába:
Mindmegette.hu Csokifüggőknek -->