Gasztronómia

2011.03.26. 00:00

Csokolizmus, a csokifüggőség

Mária Terézia a forró csoki rajongója volt, Casanova nagy csokoládékedvelő hírében állt, és afrodiziákumként fogyasztotta, Montezuma azték uralkodó esténként, mielőtt ágyasaival találkozott volna, forró csokoládét fogyasztott. Csokifüggők voltak.

Mindmegette.hu

Csokifüggőség

A kutatók már régóta foglalkoznak a témával. Tény, hogy a csokoládé tartalmaz olyan kémiai anyagokat, melyek hatnak az agyra, de ezekből olyan kis mennyiség található benne, hogy minimum 20 kilót kéne elfogyasztanunk egy ültő helyünkben, hogy a hatás mérhető legyen.

Lelki gondok, krómhiány

A csokoládéfüggőség általában lelki függőség, ragaszkodás az édes ízekhez, a kényeztetéshez, ami a csokoládé varázsából adódik, de lelki problémák feloldásának módjává is válhat. Az édesség iránti olthatatlan vágyat sok esetekben az egészségtelen táplálkozás okozza, gyakran krómhiány áll a háttérben, melyet megfelelő táplálkozással, a teljes kiőrlésű gabonákban, húsban, tejtermékekben megtalálható szerves króm bevitelével megszüntethetünk.

Miért jó a csokoládé? Cikkünkből kiderül >>>

További cikkek a Mindmegettén a témába:

Csokifajták >>>

A csoki, mint gyógyszer >>>

Forró csoki >>>

Csokis receptek >>>

Francia csokikrém>>> 

Mindmegette.hu Csokifüggőknek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva