Gasztronómia

2011.03.25. 00:00

Nudli ricottával és spenóttal

Nekem a nudliról egy általános iskolás osztálytársam édesanyja jut eszembe, aki 26 évvel ezelőtt sajtos-tejfölös nudlit készített, és bennünket is megkínált.

Mindmegette.hu

Tavaszias nudli

A jó nudli készítéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő burgonya kiválasztása, annak megfőzése és kigőzölögtetése. Ha túl nedves marad a krumpli, a tésztánk csirizes, nyúlós lesz. Nagyon fontos még, hogy a víz ne nagyon forrjon, inkább csak gyöngyözzön, szakszóval posírozzuk, ami annyit tesz, hogy forráspont alatti folyadékban hőkezeljük az ételt.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Spenótos ricottás nudli
[/caption]

Készítsünk nudlit!

Nos, a napokban eszembe jutott osztálytársam anyukájának mesés nudlija, és nem lévén rest, hanem inkább haspók, elkészítettem, kicsit átvariálva, tavasziasabb, talán kicsit mediterrán hangulatúra.

A spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal receptjéhez kattintsatok cikkünkre >>>

 

Mindmegette.hu Spenótos ricottás nudli -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva