2011.03.25. 00:00
Nudli ricottával és spenóttal
Nekem a nudliról egy általános iskolás osztálytársam édesanyja jut eszembe, aki 26 évvel ezelőtt sajtos-tejfölös nudlit készített, és bennünket is megkínált.
Tavaszias nudli
A jó nudli készítéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő burgonya kiválasztása, annak megfőzése és kigőzölögtetése. Ha túl nedves marad a krumpli, a tésztánk csirizes, nyúlós lesz. Nagyon fontos még, hogy a víz ne nagyon forrjon, inkább csak gyöngyözzön, szakszóval posírozzuk, ami annyit tesz, hogy forráspont alatti folyadékban hőkezeljük az ételt.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Spenótos ricottás nudli
[/caption]
Készítsünk nudlit!
Nos, a napokban eszembe jutott osztálytársam anyukájának mesés nudlija, és nem lévén rest, hanem inkább haspók, elkészítettem, kicsit átvariálva, tavasziasabb, talán kicsit mediterrán hangulatúra.
Mindmegette.hu Spenótos ricottás nudli -->