2011.03.10. 00:00
Quesadilla, a mexikói melegszendvics
Talán az egyik legnépszerűbb mexikói étel, egyre nagyobb sikere van nálunk is.
Tortilla
Tortillalapot ma már szinte minden nagyobb bevásárló helyen lehet kapni, ebből percek alatt elkészíthető a quesadilla (ejtsd:kázádíjá), ízlés szerint töltve húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon meghintve. Készülhet félbehajtva, de két lap közé is kerülhet a töltelék. Annyira változatosan készíthető, hogy megunhatatlan, rendesen megmozgatja a fantáziát.Tapasztalatom szerint viszont a frissen készült lapokból lesz a végén a legropogósabb quesadilla. Nem kell megijedni tőle, nem ördöngösség a készítése. A következő receptből ez ki is derül.
Ipari tortilla
Azok a vendéglátóhelyek, amelyek erre az ételre szakosodtak, gépesített tésztanyújtóval készítik frissen a tortillalapot. A gép pár másodperc alatt egyenletesen vékonyra nyújtja a tésztát, aminek az egyik felét rostlapon elkezdik sütni. Amíg sül, megpakolják igény szerint minden földi jóval, összehajtják, a szélét összenyomják, ropogósra sütik, és már tálalják is.
Adhatunk mellé csípős szószt vagy avokádómártást (guacamole) is. A felhasznált töltelékek közé tartozik a nyers hagyma, a piros chili, a fűszeres zöld paradicsompüré.
Érdekel a recept? Kattints cikkünkre! >>>