Gasztronómia

2011.03.24. 00:00

Színes élmények: túrós-mákos szelet

Anyám öröksége az a múlt századi (1999-ben megjelent) :) receptgyűjtemény, melyet munkásságom során eddig méltatlanul elhanyagoltam. Pedig van benne néhány figyelemre méltó sütemény – köztük például a túrós-mákos szelet, melynek már a színei kulináris élményt nyújtanak: mákfekete, mazsolaarany és túrókrémsárga.

Mindmegette.hu

Nagybácsi a gyerekekkel

A receptismertetés előtt fontos bejelentést szeretnék tenni kedves Olvasóimnak: két napja fogyókúrázni kezdtem! Az előzményekről röviden: a hétvégén vendégségben voltunk (amúgy rétest sütöttem), és a forgatókönyvnek megfelelően ebéd után kezelésbe vettek a gyerekek: bújócskázás, flipperezés, gyömöszölés – csupa olyan dolog, amihez kitűnő társ egy habókos nagybácsi. :)

Mérlegelés

A program része a súlykontroll: a gyerekek ráállnak a mérlegre, és büszkén közlik, mennyit gyarapodtak a legutóbbi találkozás óta. Nekem eddig sikerült elkerülnöm a mázsálást, ám most ragaszkodtak hozzá, hogy megmérjem magam. Egy feltétellel vállaltam a dolgot: nem árulják el, hogy mennyit mutat a kijelző... Konkrét számot ugyan tényleg nem mondtak, viszont ártatlanul közölték, hogy az érték a 90 és 100 közötti tartományba esik. :-o Mit mondjak, mellbevágó volt, bár sejtettem, hogy nehezebb vagyok a sokéves átlagnál (a versenysúlyom 82-85 kg). Azért remélem, hogy a kilencvenhez voltam közelebb! :)

A túrós-mákos pitét azért megsütötte Pistuc, a receptet itt olvashatjátok >>>

Túrós pite Pistuctól >>>

Mákos pite Pistuctól >>>

Jó étvágyat kíván:

Mindmegette.hu Túrós és mákos is -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva