2011.03.13. 00:00
Télfeledtető, tavaszváró falatok lencsével
A március már elkezdődött, a tél mintha mégsem akarna búcsúzni. A hideg és a jócskán elhúzódó fázós, friss vitaminokban szegény időszaknak lassan vége.
Lencsefélékből
A téli időszak fehérjékben gazdag hüvelyesei közül a lencsefélékből készült ételeket sokan az újévi szerencsekívánságokhoz kötik, az év többi részében nem igazán jutnak főszerephez. Persze nem kevés háztartásban kedveltek a lencséből készült levesek, krémlevesek vagy épp pürék, főzelékek.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Lencsekosárka avokádókrémmel
[/caption]
Lencsefajták
Különösen a nagyobb szemű barna lencsefajták népszerűek idehaza, de aki aromásabb ízekre vágyik, biztosan szívesen használja az apróbb, zöld puy lencsét is, a vörösről, a feketéről (beluga lencse) és a számos indiai „dahlról” nem is szólva!
Tárkonyos céklás lencse saláta, rusztikus lencsekosárkák Hablilliomnál >>>