Gasztronómia

2011.03.13. 00:00

Télfeledtető, tavaszváró falatok lencsével

A március már elkezdődött, a tél mintha mégsem akarna búcsúzni. A hideg és a jócskán elhúzódó fázós, friss vitaminokban szegény időszaknak lassan vége.

Mindmegette.hu

Lencsefélékből

A téli időszak fehérjékben gazdag hüvelyesei közül a lencsefélékből készült ételeket sokan az újévi szerencsekívánságokhoz kötik, az év többi részében nem igazán jutnak főszerephez. Persze nem kevés háztartásban kedveltek a lencséből készült levesek, krémlevesek vagy épp pürék, főzelékek.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Lencsekosárka avokádókrémmel
[/caption]

Lencsefajták

Különösen a nagyobb szemű barna lencsefajták népszerűek idehaza, de aki aromásabb ízekre vágyik, biztosan szívesen használja az apróbb, zöld puy lencsét is, a vörösről, a feketéről (beluga lencse) és a számos indiai „dahlról” nem is szólva!

Tárkonyos céklás lencse saláta, rusztikus lencsekosárkák Hablilliomnál >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva