felmérés

2017.09.21. 07:56

A német-magyar kamarai elnök szerint csökken a bürokrácia

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint Magyarország idén már jóval a régiós átlag fölött szerepelt a bürokráciával, a közigazgatással való elégedettség terén.

A kamara évek óta készít felmérést tagvállalatainak körében, régiós összehasonlításban Magyarország idén már a negyedik helyet foglalta el a listán – jelentette ki Dale A. Martin, a kamara elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság csütörtöki számában megjelent interjúban.

A cégek számára fontos, hogy a hatóságok gyorsan reagáljanak, együttműködő partnerként viselkedjenek a vállalatokkal szemben, ha ugyanis a vállalat nem kap időben választ, az a versenyképességét is ronthatja, mert lépéshátrányba kerülhet a többi szereplőhöz képest – fejtette ki Dale A.

Jelenleg a cégek társasági adóval kapcsolatos adminisztrációs terheit csökkentő javaslatot készítenek elő a nemzetgazdasági tárca számára mondta el Dale A. Martin, hozzátette: korábban a kamara számos olyan konkrét javaslatot nyújtott be a szakképzés területén, amely később bekerült a szabályozásba.

Leszögezte, hogy felméréseik eredménye a kormány számára lehet kritika is, de elsősorban az üzleti környezet további fejlesztéséhez hivatott megalapozott szempontokat szolgáltatni. A kormány tudomásul veszi jelzéseiket, és reagál is rájuk – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva