Gyanú

2018.01.13. 15:37

Transzvesztitának hitte kedvesét Wahorn András

Wahorn András egy időben még apróhirdetést is feladott, hogy párt találjon. Bár a felhívásra egyetlen jelentkező sem akadt, az A. E. Bizottság együttes volt zenésze, festőművész végül egy kiállításmegnyitón lelte meg huszonnyolc évvel fiatalabb élete párját.

Budapest, 2015. május 14. Töttös Kata és Wahorn András képzõmûvészek, a VOLT Art Group tagjai közös alkotásuk mellett a Petõfi TV Teraszon a megnyitó napján Budapesten, az Akvárium Klub elõtt, az V. kerületi Erzsébet téren 2015. május 15-én. A teraszon tíz, kortárs mûvészek által készített asztal, valamint egy ötméteres irányítótábla várja a vendégeket. MTI Fotó: Kovács Tamás

– Feladtam már hirdetéseket, hogy 58 éves festőművész keres olyan fiatal, 30 éves nőt, aki szereti a mezőgazdaságot, az avantgard zenét, az állatokat, de senki sem jelentkezett – nyilatkozta a Borsnak Wahorn. Aztán három évvel ezelőtt, egy megnyitón szóba elegyedett Töttös Kata festőművésszel, aki azonnal megtetszett neki. Ahogy hazaért, a Facebookon bejelölte Katát.

– Rákeresett a nevemre, megtalálta, hogy festő vagyok, rám írt, hogy a képeim nagyon hasonlítanak rám, és abszolút passzol a művészetem meg a kinézetem – vette át a szót Kata. – Azt hiszem, azt mondta akkor, még az is megfordult a fejében, hogy transzvesztita vagyok. Mert azon a képen nagyon ki voltam festve, fekete nagy bundát, szőrős magas sarkú csizmát viseltem – emlékezett vissza a kezdetek kezdetére Töttös Kata.

Hamar kiderült, hogy bár festői stílusuk köszönőviszonyban sincs egymással, mégis egy húron pendülnek. Tíznapi ismeretség után a művésznő odaköltözött az akkor már Mezőszemerén élő Wahornhoz. A művészpár azóta is kölcsönösen szereti és csodálja egymást.

– Katiban mindent megtaláltam, amit kerestem – summázta elégedetten a Viasat3 Lakástalkshaw című műsorában Wahorn.

A két művész stílusa igencsak eltérő, míg Kata hiperrealista képeket készít, Wahorn inkább absztrakt műveket fest. Ám a pár gyakran alkot együtt is, Kata megfest egy képet, majd ugyanazt a festményt Wahorn kiegészíti az ő vicces, pajzán karaktereivel. Sosem beszélik meg előre a koncepciót, így a végeredmény még számukra is meglepetésként hat.

Borítóképünkön Töttös Kata és Wahorn András egy közös alkotásuk mellett Budapesten, még 2015 májusában. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva