Szokatlan elfogás

2022.06.05. 06:00

Hamupipőkének képzelte magát az áruházi rabló, de ráfázott

Menekülés közben az elkövető által elhagyott fél pár cipő tökéletesen illett az autóban szunyókáló kulcsi férfi lábára.

Forrás: Police.hu

Egy dunaújvárosi áruház vezetője 2022. június 1-jén 0 óra 30 perc körül telefonon értesítette munkatársát arról, hogy az üzlet védelmi rendszere riasztott, ezért azt kéri tőle, derítse ki annak okát. A nő nem késlekedett, élettársával együtt öt perc múlva már a helyszínen voltak - írja a Police.hu. 

Miközben megpróbálták a bejárati ajtót kulccsal nyitni azt észlelték, hogy valaki az üzletben a kasszát átugorva a vészkijárat irányába futásnak ered, majd az utcán elmenekül.

A betörés bejelentése után a tevékenység-irányítási központ soron kívül riasztotta a rendőri egységeket. A helyszínre érkező egyenruhásoknak  a szemtanúk egybehangzóan elmondták, hogy vékony testalkatú, mozgásából ítélve 20 év körüli férfi, aki sötét színű kapucnis felsőt, hosszú nadrágot viselt. 

Forrás: Police.hu

Az arcát nem látták, azt azonban igen, amint futás közben az egyik cipőjét hátrahagyta.

A kapott személyleírás és az adatgyűjtések eredményeképpen az elhagyott fél pár lábbelit megtalálták, amely alapján a keresést segítő eb a nyomozókat egy parkoló autóhoz vezette. A jármű jobb első ülésén, alvó állapotban találták meg a 19 éves kulcsi férfit, akinek jobb lábáról hiányzott a hátrahagyott cipő, és öltözete megegyezett a szemtanúk elmondásával.

Az elsődleges nyomozási cselekmények eredményei alapján az elkövető az áruház vészkijáratának lemez ajtaját felfeszítve jutott be az üzletbe, ahonnan nem vitt el semmit, mert cselekményében megzavarták.

A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. Az eljárás során a nyomozók azt is kiderítették, hogy a férfi összefüggésbe hozható egy előző napon szintén Dunaújvárosban elkövetett lakásbetöréssel, ahonnan bankkártyát, ékszereket, elektronikai termékeket loptak el. A kulcsi férfit így már két bűncselekmény - lopás vétség kísérlete és lopás bűntett - elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Borítókép: Police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva