Különleges show lesz

2021.11.28. 07:29

Ghost-koncert lesz jövő tavasszal Budapesten (videó)

Imperatour című európai koncertsorozata keretében Magyarországon is fellép jövő tavasszal a Ghost. A népszerű svéd rockzenekar 2022. május 18-án játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

The Swedish heavy metal band Ghost, led by singer and songwriter Tobias Forge, receives the Government’s Music Export Prize in Stockholm, Sweden, on October 07, 2020. Photo: Claudio Bresciani / TT / code 10090 (Photo by Claudio Bresciani / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)

Fotó: TT News Agency via AFP

A Grammy-díjas Ghost huszonhárom aréna-koncertet ad a kontinens tizennégy országában jövő áprilisban és májusban. Minden városban, így Budapesten is a brit Uncle Acid & The Dead Beats és a norvég Twin Temple lesz az előzenekar – közölte a szervező Live Nation.

Azt a közelmúltban már bejelentették, hogy a Ghost ezt megelőzően, 2022 januárjában és februárjában a dán Volbeattel közös amerikai turnéra indul.

A tizenöt évvel ezelőtt Linköpingben alakult Ghost jellegzetes, extrém színpadi produkcióiról híres, a frontember Tobias Forge és hét társa maszkban és különleges jelmezekben adnak koncerteket, a dalok témái között gyakran szerepel a démon, a sátán.

A zenekar eddig négy stúdiólemezt – Opus Eponymous (2010), Infestissumam (2013), Meliora (2015), Prequelle (2018) – jelentetett meg. 2016-ban Cirice című számuk a legjobb metál előadás kategóriában kapott Grammy-díjat.

A Ghost nemrégiben jelentkezett új dalával Hunter's Moon címmel, amely a Halloween Kills című filmben szerepel.

A jövő tavaszi európai aréna-turné az Egyesült Királyságban, Manchesterben indul április 9-én, további brit állomások mellett fellépnek Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Csehországban, Finnországban, Norvégiában, Svédországban, Belgiumban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában, Svájcban, végül május 18-án Magyarországon.

Borítókép: a Ghost frontembere, Tobias Forge

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva