Világsztárok

2021.11.23. 15:15

Kihirdették a jövő évi Sziget Fesztivál fellépőit!

A 2022. augusztus 10. és 15. között megvalósuló fesztivál felhozatalában szerepelnek világsztárok, befutott nevek és feltörekvő csapatok is.

Hungarian rock band 'Quimby' performs on the main stage at the Sziget Festival in the Hajogyar (Shipyard) Island in Budapest on August 11, 2015. The 'Island Festival', one of the biggest cultural events of Europe, takes place on an island in the middle of the Danube river, in the heart of Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

Az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings of Leon, a Bastille, Stromae és Lewis Capaldi is koncertet ad a jövő évi Sziget fesztivál nagyszínpadán. A több mint 40 előadót tartalmazó csomagban szerepel továbbá többek között FKJ, Woodkid, a Jungle, Princess Nokia és az első lemezével a brit lemezlista élén debütált Inhaler, Bono fiának együttese.

A Sziget Fesztivált 2022-ben augusztus 10-től 15-ig tervezik megrendezni.

Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre, a hosszú szünet utáni a nagy visszatéréshez méltó programmal. A nagyszínpadra olyan sztárokat jelentettünk most be, amelyek friss lemezanyagaikat hozzák el a fesztiválra – emelte ki Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője.

A Kings of Leon idén márciusban rukkolt elő új lemezével, ezzel pótolja a tavaly elmaradt szigetes koncertjét. Dua Lipa tavaly megjelent és idén Grammy-díjat nyert albumát hozza el, ezzel magasan vezeti a fesztivál látogatóinak kívánságlistáját. Kádár Tamás kitért arra is, hogy az Arctic Monkeys 2022-re szánt új anyaga is hamarosan elkészül.

A több mint 40 most közzétett fellépő változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, amelyben vannak világsztárok, befutott nevek és feltörekvő csapatok is – fűzte hozzá a főszervező.

A nagyszínpad fő előadói között augusztus 10-én ad koncertet Dua Lipa, 11-én a Kings of Leon és 15-én az Arctic Monkeys. A kora esti sávban játszik a kétszeres Brit Awards-díjas Lewis Capaldi, a francia sanzon világát elektro, hiphop és a világzenei elemekkel keverő belga Stromae és a hírek szerint februárban új albummal jelentkező Bastille.

A szervezők kedden bejelentett fellépői között van továbbá Alan Walker, Caribou, Woodkid, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Rilés, Princess Nokia, Yung Lean, Little Simz, Beabadoobee, a Clutch, a Fontaines D.C., Yves Tumor and Its band, az Inhaler, a Badbadnotgood, Sevdaliza, Honey Dijon, Bob Moses, Floating Points, NGHTMRE, Alice Merton, Lola Marsh, Jade Bird, a Viagra Boys, az Iceage, a Black Honey, a Giant Rooks, Tokimonsta, Apashe, TSHA, John Talabot és Taahliah.

A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a fesztivált tavaly és idén sem rendezték meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva