A Dal 2021

2021.12.06. 13:05

Új lemeze jelenik meg A Dal tavalyi győztesének, a Kaukázusnak

A Lux című lemez további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket műsorvezetők szavalnak.

Forrás: Shutterstock

Az MTVA beszámolója szerint új lemezzel jelentkezik hétfőn A Dal 2021 győztese, a Kaukázus, amely a tavalyi nyeremény részeként kapott lehetőséget egy tíz dalból álló CD elkészítésére. A Lux című anyagon kizárólag új zeneszámok kaptak helyet, extraként versek is hallhatók rajta a közmédia népszerű műsorvezetőinek előadásában.

A Dal 2021 megnyerése számos koncertet hozott a Kaukázusnak, és nyáron elkezdődtek az új lemez, a Lux előkészületei is. A több hónapos alkotómunka eredményeként egy kifejezetten érzelmes hanganyag született, ami ugyan eltér megszokott stílusuktól, de rendkívül izgalmas.

Az új irányvonal tekinthető egyfajta ígéretnek. Szeretnék ugyanis finomítani a zenéjüket, poposítani a hangzását.

A Lux további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket a közmédia csatornáinak műsorvezetői, a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól pedig Nagy Natasa szaval el.

A Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János szerint egyedülálló lehetőség a közmédia dalválasztó műsora.

Ez egy intenzív kiképzés a zenészeknek, és szívem szerint mindenkinek kötelezővé tenném, hiszen pótolhatatlan élményt jelent a magas színvonalú műsor. Külön pozitívum, hogy élőben adhatják elő a versenyzők a felvételeket, ezzel azonnali visszajelzéseket kaphatnak. Olyan helyekre juthatnak el a csapatok a versenynek köszönhetően, ahová korábban még sohasem, országhatárokon belül és kívül is – hangsúlyozta a zenész, aki A Dal 2021 legjobb dalszövegírója címet is elnyerte.

A Duna Televízió nagyszabású dalversenye jövőre folytatódik, és a győztesnek ugyanúgy új távlatokat nyithat, ahogy a Kaukázusnak. A nyertes Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, egy tízdalos nagylemezt készíthet, egy zeneszámhoz pedig videoklipet is.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva