szép munka

2017.07.18. 14:49

Bravúros úszással ötödik lett Rasovszky Kristóf

A magyar sportoló célfotóval az ötödik helyen zárta a nyílt vízi úszás 10 kilométeres számát Balatonfüreden a hazai rendezésű vizes vb-n.

Balatonfüred, 2017. július 18. Az ötödik helyen végzett Rasovszky Kristóf, mögötte a gyõztes holland Ferry Weertman a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának döntõje után Balatonfüreden.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

A 65 fős mezőny másik magyar indulója, Székelyi Dániel a 21. helyen ért célba.

A junior világbajnok Rasovszky már a táv elején rácsatlakozott az élen haladó konvojra, és az első kör – 2,5 kilométer – megtétele után a negyedik, míg Székelyi a 27. helyen úszott.

A 20 éves versenyző végig tartotta a tempót az élbollyal, sőt az utolsó szakaszra az első pozícióban fordult, míg hazai társa előrébb küzdötte magát a 20. helyre.

Rasovszky aztán visszavett a tempóból, a világbajnoki aranyat végül a holland Ferry Weertman, az ezüstöt az amerikai Jordan Wilimovsky, a bronzot pedig a francia Marc-Antoine Olivier viheti haza.

Rasovszky Kristóf és a francia David Aubrey helyezéséről végül a célfotó döntött; a magyar két tizeddel bizonyult jobbnak riválisánál, így megszerezte az ötödik helyet, Székelyi Dániel pedig 21. lett.

(Borítókép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt)

További részletek a nemzetisport.hu oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva