vizes vb – úszás

2017.07.26. 18:35

Egy érem jutott a magyar úszóknak szerdán

Cseh Laci ezüstérmes, Kenderesi Tomi negyedik lett 200 pillangón, míg Hosszú Katinka a hetedik időt úszta 200 gyorson.

Budapest, 2017. július 26. A gyõztes dél-afrikai Chad le Clos (j) és a második helyezett Cseh László a férfi 200 méteres pillangóúszás döntõje után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

A címvédő Cseh 1:53.72 perccel csapott célba a 2012-es olimpiai bajnok dél-afrikai Chad Le Clos (1:53.33 p) mögött, a harmadik Szeto lett 1:54.21-gyel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi 1:54.73 percet úszott, ami a negyedik helyre volt elég.

Le Clos az ötszörös aranyérmes amerikai Michael Phelps és a kétszer győztes német Michael Gross mellett a harmadik, aki egynél többször nyert ebben a számban. A dél-afrikai első vb-címét 2003-ban szerezte.

Cseh László a magyar csapat harmadik érmét szerezte a 17. vizes vb-n, vasárnap a férfi 4x100-as gyorsváltó harmadik lett, hétfőn pedig Hosszú Katinka nyert 200 m vegyesen.

Hosszú a 200 méter gyors szerdai döntőjében a 2-es pályáról indult, és az elején már erőteljesen bekezdett: az első hossz után második volt, de még a táv felénél is harmadiknak fordult. Ekkor azonban a szám esélyesebb versenyzői elléptek tőle, és egyértelművé vált, hogy nem lehet harcban az éremért. Hosszú 1:56.35 perces eredménnyel ért célba.

Mindeközben az élen óriási harcot vívott egymással az olimpia bajnoki címvédő, 12-szeres világbajnok Katie Ledecky és a 2008-ban Pekingben győztes Federica Pellegrini. A 28 éves olasz végül óriási hajrával diadalmaskodott, és ezzel történelmet írt, mivel az amerikai csodaúszót pályafutása során első alkalommal győzte le valaki világbajnoki döntőben.

(Borítókép: MTI Fotó / Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva