nincs megállás

2017.07.24. 12:55

Férfi kardozóink bejutottak a legjobb nyolcba

A magyar férfi kardcsapat szoros küzdelemben, két tussal nyert a fehérorosz együttes ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a lipcsei vívó-világbajnokság hétfői versenynapján.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott a Guatemala elleni könnyed siker után nem számíthatott sima győzelemre a fehéroroszok ellen, de a rivális a vártnál is keményebb ellenfélnek bizonyult.

A pénteken egyéni világbajnok Szatmári jól kezdett, 5-1-gyel adta át a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyinak a pástot, aki azonban hat tussal kikapott, és Gémesinek 8-10-nél kellett beszállnia. Ő fordított, így az első kör után 15-12-re vezetett a magyar trió.

A folytatásban nem sikerült leszakítani az ellenfelet, a fehéroroszoknak szinte végig egy-két tuson belül tartották magukat, sőt, az utolsó párban 42-41-nél vezettek is, de Szilágyi a végjátékban nagyon koncentráltan vívott, és 45-43-as sikerhez segítette a gárdát.

A magyar csapat a negyeddöntőben az irániakkal találkozik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva