Kár érte!

2017.07.26. 11:50

Gyurta hibázott – Kizárták a magyar mix váltót

Rossz váltás miatt sajnos kizárták a magyar váltót, pedig az időeredmény alapján meglett volna a fináléba kerülés nyolcadikként. Balog és Gyurta váltásánál valami szabálytalanság történt, minden bizonnyal mellúszónk hamarabb rajtolt. Gyurta később elismerte, hogy korábban ugrott a medencébe, tehát ő hibázott.

Balog Gábor kezdett háton a magyar váltóban, stabilan az első helyen hozta a mieinket. Jöhetett Gyurta Dániel mellúszása: olimpiai bajnokunk növelni tudta az amúgy sem csekély előnyt, féltávnál pedig már majdnem öt másodperc volt a magyar váltó előnye.

A váltásnál felrobbant szinte a Duna Aréna, Szilágyi Liliána jött 100 m pillangóra. A britek itt azonban átvették a vezetést, na igen, James Guy tempózott Lilu mellett. Harmadikként váltottunk, Jakabos Zsuzsanna fejezte be a gyorsúszással, és be is hozta a harmadik helyre a magyar mix váltót 3:46.96-os idővel.

Hiába, a szabálytalanság miatt sajnos kizárták a magyar váltót, pedig az időeredmény alapján meglett volna a fináléba kerülés nyolcadikként.

Gyurta Dániel nem sokkal később elismerte, hogy az ő szabálytalansága miatt zárták ki a csapatot. – Gáborral sokat gyakoroltunk az edzésen, ami akkor jól ment, az most nem sikerült – mondta Gyurta. Hozzátette, a döntőbe jutás volt a kitűzött a cél, amely sikerült volna, ha nincs ez a hiba.

További részletek a Vizes vb-ről és más érdekes cikkek az nemzetisport.hu oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva