Facsemete a főbejáratnál

2017.07.17. 19:34

Tiszteletadás a Duna Arénánál

Hetvenhatodik születésnapja alkalmából köszöntötték a Budapesten zajló világbajnokságon Cornel Marculescut a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) ügyvezető igazgatóját.

A román sportvezető tiszteletére – akinek nagy szerepe volt abban, hogy Magyarországra került a vb – egy facsemetét ültettek a Duna Aréna főbejáratához közel.

Tóth József XIII. kerületi polgármester elmondta, hogy a „Dagály-törvény” értelmében összesen négyezer fát ültetnek majd. Hozzátette, hogy az idősek és a fiatalok, valamint a sportolók nevében is ültettek már fákat, azonban ez az első, amely közvetlenül a világbajnoksághoz kapcsolódik.

Az ünnepségen részt vett Julio Maglione, a FINA elnöke is, akinek várhatóan július 30-án, a vb zárónapján ültetik el a facsemetéjét. A szervezőbizottság részéről Seszták Miklós elnök, Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke köszöntötte Cornel Marculescut.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva