Botrány a bokszolóknál

2018.10.31. 08:50

Erdei Zsolt még börtönbe is kerülhet

A Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét hűtlen kezeléssel, csalással, lopással gyanúsítják.

Budapest, 2017. április 19. Erdei Zsolt elnök a Magyar Ökölvívó Szakszövetség sajtóreggelijén a fõvárosi Vigadó Éttreremben 2017. április 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A sportszövetség hétfő délelőtt tartotta testületi ülését, melynek egyik résztvevője a Bors Online-nak nyilatkozott, neve elhallgatását kérve. A bennfentes a portálnak elmondta, hogy több elnökségi tag rendőrségi feljelentést akart tenni Erdei Zsolt korábbi világbajnok ökölvívó, a szövetség elnöke ellen.

Az ülésen résztvevő, névtelen nyilatkozó rámutatott, hogy Erdei Zsolt egy négyfős társaságot bízott meg az ifjúsági világbajnokság megszervezésével. A forrás szerint azonban ez a csapat Sz. János és K. Hanna vezetésével „elmebeteg költekezésbe” kezdett. Megbízási szerződéssel dolgoztak, ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtottak be a rendezési költségek elszámolásáról.

Az elnökség az anomáliák és a felhalmozott 348 millió forintos hiány miatt eljárást kezdeménye­zett,

ami azt jelenti, hogy az ügyészség fogja megállapítani, történt-e bűncselekmény.

Erdei Zsolt az ifjúsági korú ökölvívók 60 kilogrammos súlycsoportjának érmesei az eredményhirdetésen a Duna Arénában 2018. augusztus 31-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

„Az elnökségi ülésen részt vett könyvvizsgáló szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség bűntett gyanúja is fennáll” – tette hozzá a bennfentes.

Mint elmondta: „a vb-rendezés kapcsán nem volt közbeszerzés, és a költségek végül több száz millió forinttal rúgtak többre a tervezettnél. Rá kellett jönnünk, túlbecsültük Zsoltot, nem való erre a pozícióra. Nem gondoljuk, hogy szándékosan lopta volna meg a szövetséget, de sajnos nem volt megfelelően körültekintő, kihasználták a naivságát. Viszont

ő az elnök, minden az ő aláírásával történt, ha megállapítják a bűncselekményt, nem sok esély van rá, hogy megússza a felelősségre vonást.

Az általa megbízott menedzser, Sz. János is érzi a vesztét, hiszen közölte az ülésen, csak az ügyvédjén keresztül hajlandó bármilyen kérdésre felelni. Természetes, hogy mindenki lopásról, csalásról beszél. Rengeteg számlát nem látunk, több millió forintnak nincs nyoma, de ami van, az is követhetetlen.”

Borítókép: Erdei Zsolt elnök a Magyar Ökölvívó Szakszövetség sajtóreggelijén a fővárosi Vigadó Étteremben 2017. április 19-én.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva