Giro d'Italia

2022.05.04. 13:40

Bodrogi László: figyelni fognak Valter Attilára

Bodrogi László szerint eredményei miatt a korábbiaknál nagyobb figyelmet kaphat a mezőnyön belül Valter Attila a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

Hungary's Laszlo Bodrogi rides to second place in the men's time trial of the UCI Road World Championships in Stuttgart, 27 September 2007. Swiss rider Fabian Cancellara successfully defended his time-trial title ahead of second placed Hungary's Laszlo Bodrogi and Dutch Stef Clement. AFP PHOTO JAVIER SORIANO (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Fotó: AFP

"Több mint tíz éve kikerültem a sportvilágból. Minden nap járok dolgozni, amikor este hazaérek, akkor a családdal foglalkozom és pihenek, így nincs időm arra, hogy kövessem a magyar kerékpársportot" - árulta el az időfutamban világbajnoki ezüst- és bronzérmes Bodrogi, aki az olasz körverseny három magyarországi szakaszán a Groupama-FDJ mellett dolgozik. Mint mondta, a nagyobb viadalokba azért néha belenéz, és az újságokban követi például a háromhetes körversenyek eredményeit. A kerékpározástól viszont nem szakadt el, a gyermekei versenyeznek, és amikor ideje engedi, amatőr szinten ő maga is indul.
   

"A kerékpár még mindig benne van az életemben, csak a profi világból kerültem ki, de néha alkalmilag sikerül egy hétre vagy kicsit többre is munkát vállalni benne" - tette hozzá.
   

Mostani szerepvállalásával kapcsolatban kifejtette, hogy a Valter Attilát is foglalkoztató francia csapat vendégeivel osztja meg helyismeretét és szakmai tapasztalatait.
   

"Tavaly a legtöbb versenyző és csapatmenedzser nem nagyon ismerte Attilát, jó helyen volt jó pillanatban" - idézte fel a tavalyi olasz körverseny negyedik szakaszát, amikor Valter szökésből hatodik lett, összetettben előrelépett az ötödik pozícióba, majd két nappal később át is vette a vezetést, így három napig viselhette az éllovast illető rózsaszín trikót, a Maglia Rosát.
   

"Ettől a pillanattól fogva minden csapatvezető felfigyelt rá, biztosan utánanéztek az eredményeinek, és látták például, hogy 2019-ben hegyi szakaszt nyert a Tour de l'Aveniren. A tavalyi eredményével kilépett az ismeretlenségből, tudják, hogy mire képes, ezért nagyobb figyelemre számíthat. Így talán nehezebb lesz neki, jobban fókuszálnak rá, ha valami akcióval próbálkozik, hiszen veszélyes lehet" - fogalmazott Bodrogi, aki 2002-ben az egyik időfutamon harmadik volt a Tour de France-on. Hozzátette: Olaszországban a hegyi szakaszokon oda kell majd figyelni Valter Attilára.
   

A saját aktív éveihez képest szerinte abban változott a legnagyobbat a profi kerékpársport, hogy most minden csapatnál ott vannak a buszok, a kamionok és a megfelelő kiszolgáló személyzet, míg ez az ő idejében csak a legtehetősebb istállókra volt jellemző.

Forrás: MTI

Borítókép: Bodrogi László 2007-ben, Stuttgartban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva