Visszalépett

2022.06.15. 11:20

Nem indul a vizes vb-n a britek olimpiai bajnok úszója

Duncan Scott a koronavírus-fertőzés okozta szövődmények miatt nem indul a budapesti vizes világbajnokságon.

British swimmer Duncan Scott competes in the finals of the International Swimming League (ISL) in the Pieter van den Hoogenband Swimming Stadium in Eindhoven, Netherlands on December 3, 2021. (Photo by Piroschka van de Wouw / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Fotó: AFP

 A britek olimpiai bajnok úszója június elején jelezte, hogy megfertőződött koronavírussal. 

Eldöntöttem, hogy visszalépek a héten rajtoló vb-től. Le vagyok sújtva. Itt az ideje, hogy az egészségemet helyezzem az első helyre, és a teljes gyógyulásra koncentráljak

– írta közösségi oldalán a 25 éves versenyző. Hozzátette: mióta meggyógyult a Covidból, erősen küzd azzal, hogy nagy intenzitással edzhessen.
Scott kiesése a britek váltóesélyeit is jelentősen rontja. A glasgow-i születésű sportoló Nagy-Britannia legtöbb olimpiai éremmel rendelkező úszója. Rióban két ezüstöt nyert a 4x100 méteres vegyes és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként, majd tavaly Tokióban előbbivel ismét második lett, míg utóbbival a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, egyéniben pedig két ezüstöt nyert 200 méter gyorson és 200 méter vegyesen.
A britek másik világsztárja sem érkezik a magyar fővárosba, mivel a háromszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok Adam Peatynek májusban eltört egy csont a lábfejében.

A magyarországi vizes vb-n az úszást a budapesti Duna Arénában rendezik szombattól jövő szombatig.

Borítóképünkön Duncan Scott / Fotó forrása: AFP 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva