Hírek

2006.11.20. 14:12

Életfogytiglanit kapott a gyilkos ápolónak

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy német ápolót Kemptenben, aki 28 beteget ölt meg. A bíróság szerint Stephan Letter 13 gyilkosságot szándékosan követett el, bár az egyik beteget saját kérésére segítette a halálba. 15 alkalommal pedig gondatlansága miatt haltak meg a rá bízott ápoltak. A bűnös jó magaviselete esetén sem szabadulhat korábban, vagyis 15 év után. A bíróság szakmájának gyakorlásától is eltiltotta Lettert.

BAMA

A német sajtóban „halál angyalára” keresztelt férfi 2003 januárjától letartóztatásáig, vagyis 2004 nyaráig kábító- és méreginjekciókkal ölte betegeit. Lebukásához az vezetett, hogy a gyilkosságokhoz használt szereket a kórház készletéből emelte el, s a sorozatos lopások miatt rendőrségi vizsgálat indult. Letter 40 és 94 év közötti, de elsősorban 75 évnél idősebb személyeket segített a halálba, azonban áldozatai között nem csak gyógyíthatatlan, vagy nagyon beteg ápoltak voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva