Hírek

2008.06.24. 14:01

240 milliót kaphat képzésre a Mercedes

Legfeljebb egymillió eurós támogatást biztosíthat a Daimler-Benz kecskeméti beruházásánál a szakmunkaerő-igény kielégítéséhez a szociális tárca Munkaerő-piaci Alap képzési alapból az uniós szabályok szerint.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="465"] A regisztrált álláskeresőkre is építenek a leendő Mercedes gyárban - fotó: AS
[/caption] Budai Bernadett a keddi kormányszóvivői értekezleten elmondta, a cég és a minisztérium képviselői az ITDH közvetítésével hamarosan felveszik a kapcsolatot. Mint elhangzott, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium iránymutatásai alapján a Daimler-Benz elkészíti a képzési tervet, amely részletesen tartalmazza a munkaerő szakképzettség szerinti összetételét és képzési igényét. A tárgyalásokba a munkaügyi központ is bekapcsolódik, mivel a regisztrált álláskeresők munkaerő-piaci program keretében történő célirányos képzése rendkívül fontos a munkaerőigény biztosításához – közölte Budai Bernadett. A szóvivő szerint a regionális munkaügyi központ munkatársai a képzési terv alapján feltérképezik a régió oktatási intézményeinek kibocsátását is, hiszen a frissen végzett pályakezdők elhelyezkedéséhez szintén jó lehetőséget nyújt a beruházás.


A Daimler-Benz június 18-án jelentette be, hogy Kecskeméten építi fel Mercedes autógyárát, ahol előreláthatólag 2012-ben már újgenerációs A és B osztályú járműveket gyártanak. A 200 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás, amely 2500 főt foglalkoztathat, a legnagyobb külföldi beruházás lesz Magyarországon – írja az MTI.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva