Hírek

2008.06.18. 10:50

A Boston a bajnok

A Celtics semmit sem bízott a véletlenre, lemosta a pályáról a Los Angeles Lakerst.

BAMA

A nagydöntő hatodik mérkőzésével véget értek az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság idei küzdelmei, a Boston Celtics rekorderként története tizenhetedik nagybajnoki címét szerezte meg.

A hatodik mérkőzést újra Bostonban játszották a csapatok, s hiába fogadkozott a nyugati csapat zászlóshajója, Kobe Bryant, hogy nem lesz vége a párharcnak, a Celtics végül gond nélkül bedarálta a Los Angeles Lakers együttesét. Az első negyedben még semmi nem utalt arra, hogy mészárlás következik, a Boston tizenkét perc alatt csak négy pontos előnyt tudott kiharcolni. A második játékrészben aztán beindultak a Celtics játékosai és egy 34-15-ös rohammal tulajdonképpen eldöntötték az aranygyűrűk sorsát. A Lakers a fordulást követően sem tudott már újítani, a harmadik negyedet hat, a negyediket tíz ponttal bukta el a vendéggárda.

A története tizenhetedik bajnoki címét begyűjtő Boston Celtics ászai közül Ray Allen (26 pont, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés), Kevin Garnett (26 pont, 14 lepattanó, 4 assziszt) és Paul Pierce (17 pont, 3 lepattanó, 10 assziszt) megállíthatatlannak bizonyultak. A három sztár mellett Rajon Rondo is megtette a magáét a siker érdekében, az irányító 21 ponttal, 7 lepattanóval és 8 assziszttal járult hozzá a győzelemhez. A nagydöntő legértékesebb játékosának (MVP) Paul Piercet választották, a kiváló játékos 21,8-as pontátlagot és 6,3-as gólpasszátlagot produkált a párharc során.

NBA, nagydöntő, 6. mérkőzés:
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 131-92 (24-20, 34-15, 31-25, 42-32)
Legjobb dobók: R. Allen, K. Garnett 26-26 ill. K. Bryant 22
Legjobb lepattanószerzők: K. Garnett 14 ill. L. Odom 10
Legtöbb gólpassz: P. Pierce 10 ill. L. Odom 5

A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4-2 a Boston Celtics javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva