Hírek

2008.06.18. 13:36

A kancellár asszony megfogta Löw kezét

Az Eb eddigi egyik legkedvesebb pillanata volt, amikor a VIP-páholyban Angela Merkel német kancellár asszony kézfogásával biztatta-nyugtatta a „munkahelyéről”, a kispadtól elküldött szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt. Dénes Tamás jelenti az Eb-ről.

Dénes Tamás

A „Jogginak” becézett edző úgy véli, semmilyen kivetnivaló nem volt a cselekedetében. A technikai zónán belül maradt, ami az edző kijelölt helye, azt pedig semmilyen szabály nem tiltja, hogy a tréner utasításokat adjon a pálya széléről a játékosainak. Ehhez képest az UEFA szerdán ítélkezik felette (miként Josef Hickersberger ügyében is, de ennek, az osztrákok kiesése miatt nincs nagy jelentősége most), s ha a testület, amelynek egyébként tagja Berzi Sándor is, betartja betű szerint a szabályt, egy mérkozésre el kell, hogy tiltsa Löwöt. Ez pedig azt jelentené, hogy a portugálok elleni negyeddöntőben megint a pályaedző, Hansi Flick dirigál majd.

Az osztrákok számára véget ért a kaland, s most sokan tartanak attól, hogy lanyhul az érdeklődés a torna iránt. Magam nem tartozom a szkeptikusok táborába, részben, mert már korábban eladták az összes jegyet a mérkőzésekre, másrészt úgy gondolom, hogy Bázelt és Bécset – a továbbiakban már csak ezen a két helyszínen rendeznek meccseket – meg fogják szállni a még versenyben lévő csapatok szurkolói. Hollandból, németből például már eddig is temérdek volt, arra meg egyenesen fogadni mernék, pénteken a város több részére is kitehetik majd a telt ház táblát, amikor a horvát és a török válogatott játszik egymással. Egy bécsi adat szerint Ausztriában 200 ezer török él, bevallom, én még többnek gondoltam, de ez sem kis szám. Meg persze kérdéses, hogy a már osztrák állampolgárságot kapottak – hogy csak egy példát mondjak: Ümit Korkmaz, Hickersberger válogatottjának tagja – hova számítanak. Horvátból ennél kevesebb, de Bilic csapatának június 8-i, az osztrákok elleni meccse után azt írták a bécsi lapok, hogy 25 ezer horvát lepte el Bécset. Legalább annyian megint lesznek – sőt, kapnak segítséget az Ottakring környékének balkáni kolóniájától is. Legalábbis egy részétől, hiszen ott egymás mellett élnek a törökök és a horvátok!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva