Hírek

2008.06.19. 18:20

A katolikus egyház elítélik az azonos neműek élettársi kapcsolatát

A katolikus egyház nem ért egyet az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatával, és ismét tiltakozik a tavaly decemberben elfogadott törvény ellen

F. E.

A katolikus egyház nem ért egyet az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatával, és ismét tiltakozik a tavaly decemberben elfogadott törvény ellen – erről csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családügyi bizottságának elnöke.

Azt mondta: a magyar alkotmány szerint a család egy férfi és egy nő kizárólagos, a társadalom számára is hasznos életközössége. Hozzátette: a püspöki konferencia szerint a család a gyermekek nevelése szempontjából mással nem helyettesíthető.

Bíró László szólt arról is, hogy áprilisban, még mielőtt az Európa Tanács szavazott volna az abortusz liberalizálásáról, levélben fordult a képviselőkhöz, azt kérve, ne fogadják el a terhességmegszakítás megkönnyítését. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az strasbourgi testület 109 szavazattal 69 ellenében megszavazta az abortusz liberalizálását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva