Hírek

2008.06.30. 16:31

A móri mészáros börtönnaplója leleplezi a tömeggyilkost

Napvilágra került egy napló, amelyet lapértesülések szerint Nagy László, a móri banki vérengzés elkövetője írt a börtönben.

M. A. - Cs. E.

Napvilágra került egy napló, amelyet lapértesülések szerint Nagy László, a móri banki vérengzés elkövetője írt a börtönben. Az iromány alapján egy Radó nevű szerb férfi volt a gyilkos, aki feltételezések szerint maga Nagy. A napló alapján könyvet író Nothoff Ingrid újságíró lapunknak elmondta, hogy Nagy László levélben juttatta ki a naplót feleségének, öngyilkossága előtt.

– A büntetés-végrehajtási intézet hibát követett el, amikor ezt nem vette észre, annak ellenére, hogy tudtak a naplóról. Engem a feleség keresett meg a Mórról írt korábbi könyvem alapján, hogy a dokumentumból megismerhesse a közvélemény volt férje mindkét arcát. Az asszony kezdetben még hitt Nagy László ártatlanságában, de a tények fokozatosan őt is meggyőzték.

– Most már egészen bizonyos, hogy Nagy volt a móri mészáros?

– Igen, bár a naplóját úgy írta, mintha egy harmadik személy követte volna el a gyilkosságokat. A pszichiáter szerint Nagy egy kettős személyiségszerkezetű ember volt, aki két életet élt. Az egyikben imádta a családját, példás apa és férj volt, de létezett egy másik, magányos Nagy László is. Ő volt az, aki Móron gyilkolt, postásokat támadott meg, és a kézirat szerint további bűntényeket követett el. Ezekben az ügyekben a rendőrség tovább nyomoz.

Lichy Gábor, a móri ügyben szintén gyilkosság vádjával ülő, Nagyhoz hasonlóan tatabányai Weiszdorn Róbert ügyvédje lapunknak azt mondta, hogy Nagyot vizsgálta elmeorvosi és pszichológus szakértő, de skizofréniáról nem írtak.

– Ennek ellenére nem zárhatjuk ezt ki, hiszen erre nem vonatkozott kérdés. Ha kiderül, hogy valóban skizofrén állapotban írt, akkor az beismerő vallomás. Érdekes kérdés: tényleg megölt-e még három embert, és hogy azt még Mór előtt tette-e. Mert ha igen, az alátámasztja Weiszdorn vallomását, aki úgy vallott, Nagy megfenyegette őt és a családját, ha nem segít neki – mondta az ügyvéd.

A védő szerint két eset lehetséges: vagy skizofrén volt Nagy, vagy tudatosan félre akarta vezetni a hatóságot, mert azt ellenőrizték: Radó nem létezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva