Hírek

2008.06.19. 23:32

A németek az első továbbjutók

A német válogatott 3-2-re nyert a portugálok ellen a labdarúgó Európa-bajnokság első negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé.

BAMA

A találkozó legjobbja Bastian Schweinsteiger volt, aki egy góllal, és két gólpasszal - az elsőt Klosének, a másodikat Ballacknak adta - járult hozzá a sikerhez. Portugál oldalon Nuno Gomes és Hélder Postiga volt eredményes. A németek - akik az Európa-bajnokságok történetében első ízben győzték le a portugálokat - az elődöntőben a pénteki Horvátország-Törökország összecsapás győztesével találkoznak, jövő szerdán Bázelben. Negyeddöntő:

Németország-Portugália 3-2 (2-1)  Bázel, St. Jacob Park, 39 730 néző.

Fantasztikusan kezdett a német csapat, és Schweinsteiger találatával sikerült is megtörnie az "Eb-átkot", hiszen a kontinensviadalok történetében még gólt sem tudott lőni a Portugáliának. Alig négy perc múlva Klose fejesgólja megduplázta a német előnyt, ám Luiz Felipe Scolari együttese nem adta fel, és még a szünet előtt szépíteni tudott Nuno Gomes révén - aki harmadik Eb-jén is eredményes lett ezzel.

A fordulást követően nagy erővel támadtak a portugálok, mégis egy újabb szabadrúgás és az azzal járó Ballack-gól megpecsételte a sorsukat, hiszen a hajrában Joachim Löw tanítványai magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket, igaz, Hélder Postiga találata (3-2) még izgalmassá tette az utolsó perceket, de az eredmény már nem változott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva