Hírek

2008.06.28. 08:41

Áram nélkül a maradt Heim Pál Kórház

Pénteken este fél 11-kor helyreállt az áramszolgáltatás a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházban, ahol este fél 9 óta kézzel lélegeztették a beteg gyermekeket.

VGO-HavariaPress

A szakembereknek sikerült megtalálniuk a teljes kórházat sötétségbe borító áramszünet okát, most már folyamatos az áramellátás az egész épülettömbben. A tűzoltók generátorukkal vonultak az Üllői úti kórházhoz, de nem tudták azt az épület hálózatára csatlakoztatni, egyrészt a csatlakozók különbözősége miatt, másrészt azért, mert ha áramot tápláltak volna a hálózatba, veszélyeztették volna a hiba okát kereső szakemberek életét.

A kórházban van ugyan szükséggenerátor, ám az sem tudott folyamatos üzemre kapcsolni a hálózati hiba miatt. Néha pillanatokra visszajött az áram, aztán újra - hosszú percekre - eltűnt. A sürgősségi osztály folyamatosan sötétben volt, az intenzív osztályon pedig két gyermeket kellett kézzel lélegeztetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva