Hírek

2008.06.18. 12:11

Demján továbbra is a leggazdagabb

A TriGránit tulajdonosa egy év alatt 40 milliárd forinttal 300 milliárd forintra növelte vagyonát, így TriGránit tulajdonosa Demján Sándor továbbra is vezeti a leggazdagabb magyarok listáját. A 100 leggazdagabb közé hat új tag tudta beverekedni magát.

BAMA

Az élen nem változott a tavalyi sorrend, Demjánt Csányi Sándor OTP-vezér követi 160 milliárdos vagyonával. Csányi vagyona kissé megsínylette a bankrészvények esése, de még így is jelentősen megelőzi a bronzérmes Leisztinger Tamást, aki vagyonát ingatlanfejlesztéseinek és a Forrás Rt.-nek köszönheti.

Idén legalább 5 milliárd forintos vagyonnal kellett rendelkeznie annak, aki be akart kerülni a 100 leggazdagabb magyar közé - mondta az InfoRádiónak Szakonyi Péter, a listát megjelentető Napi Gazdaság főmunkatársa. Az első tíz helyen egyetlen változás van: Kovács Gábor, a Kogart Galéria tulajdonosa 40 milliárd forintos vagyonának jelentős részét annak köszönheti, hogy nemrég eladta az egykori Sasad Termelőszövetkezet ingatlanvagyonát, ezzel 19 milliárd forinttal gyarapodott a vagyona.

Mint azt Szakonyi Péter elmondta, a listán szereplők milliárdos vagyona igen változatos forrásból származhat. Darvas Ferenc például egy nanotechnológián alapuló laboratóriumi mérőeszköz-család kifejlesztésével és értékesítésével gyűjtötte össze vagyonát, de jelentősen gazdagodott az a férfi is, aki egy állateledel-gyárat épített fel Magyarországon, majd eladta az egyik legnagyobb nyugat-európai előállítónak. Az ingatlanpiacba azonban a befektetők többsége üzletet lát, függetlenül attól, hogy vagyonának első milliárdjait milyen területen szerezte meg.

AS-inforadio.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva