Hírek

2008.06.17. 17:09

Ellenzi a vasárnapi zárvatartást az SZDSZ

A Szabad Demokraták Szövetsége nem támogat olyan javaslatot, amely hatalmi szóval mondja meg az embereknek, hogy hogyan osszák be a saját idejüket, illetve ami növeli a munkanélküliséget és csökkenti a versenyképességet, mondta el kedden Gusztos Péter.

BAMA

A szabad demokraták ügyvivője a KDNP azon javaslatára reagált amely korlátozná a boltok vasárnapi nyitva tartását. A politikus szerint ezt a döntést nem a konzervatív pártoknak kell meghozniuk, hanem az emberekre kell bízni, akiket érint.

Gusztos Péter három kérdést tett fel a javaslatról. A kereszténydemokratáktól azt kérdezte, hogy az a kampány, amelyet "munkavállalói érdekvédelemnek álcáznak, nem valamifajta állami eszközzel folytatott hittérítést céloz-e meg". Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszternek azt a kérdést tette fel, hogy vannak-e a kormánynak konkrét számai azzal kapcsolatban, hogy hányan veszítenék el az állásukat, ha a javaslat megvalósul, és készítettek-e kalkulációt arra vonatkozólag, hogy mennyibe kerülne az átképzésük, illetve munkanélküli segélyük. Gusztos Péter ezt a kérdést azzal indokolta, hogy a kisebbségi szocialista kormány is nyitottnak tűnik a javaslatra, és ez kezd ijesztővé válni a liberálisok számára.

A kampányt támogató üzleti érdekcsoportokról azt mondta, hogy van olyan üzletlánc, a CBA, amely boltjai jelentős részét vasárnap nyitva tartja, és eközben piaci előnyt próbál szerezni azzal, hogy a nagyobb áruházláncokat bezáratná aznap. A képviselő azt kérdezte, hogy ez a piaci verseny megfelelő eszköze-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva